Hakan Yeşil: “Mücadelede kararlıyız, yanlıştan vazgeçin” Hakan Yeşil: “Mücadelede kararlıyız, yanlıştan vazgeçin”

Çifte cinayet! 19 yaşındaki genç annesini öldüren adamı öldürdü Çifte cinayet! 19 yaşındaki genç annesini öldüren adamı öldürdü

Çaycuma'da 'Şişme kadın' vakası! İmam köyü ayağa kaldırdı Çaycuma'da 'Şişme kadın' vakası! İmam köyü ayağa kaldırdı

Zam furyasından dolmuş ve halk otobusleri de nasibini alıyor. Şoför esnafının artan yakıt ve diğer masraflardan dolayı sıkıntı yaşadıklarını ve zam talep ettikleri öğrenirken bu konuda yetkili yerlerin bu talebi değerlendirdikleri ve önümüzdeki günlerde komisyonlara getirecekleri öğrenildi. 

Zonguldak'ta şehir içi dolmuş ücreti 17 liradan uygulanırken talep edilen zammın ise 25 lira öğrenci ücretlerinin 13 liradan 20 lira civarında olacağı ifade edildi.

Dolmuş ücretlerine Eylül ayında büyük artış gelerek 17 TL yapılmıştı ve bir sene artış yağılmayacağı iddia edilmişti. Eylül ayında 10 liradan 17 liraya çıkan dolmuş ücretlerinin üzerinden henüz 10 ay geçmesine rağmen yapılması planlanan yeni zam ile ilgili vatandaşlar tepkili. 

Dolmuş ücretlerine yapılan ve yapılması düşünülen yüzde 150'lik artış "Neye göre yapılıyor?", "Vatandaşın sırtından mı geçiniliyor?" sorularını akıllara getirdi. 

Öte yandan, ekonomik zorluklarla iç içe olan vatandaşlar, bir yıl içerisinde dolmuş ücretlerine 2 kez yüksek oranda zam yapılması konusunda hem yetkilileri hem de dolmuşçu esnafını daha uygun bir artış yapmaya davet ediyor. 

Değirmenağzı tünellerindeki yanmayan lambalara tepki Değirmenağzı tünellerindeki yanmayan lambalara tepki

Muhabir: Sertaç Özdemir