Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren kamuda tasarruf tedbirleri genelgesi, geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından kamuoyuna duyurulmuştu. Birçok alanda tasarrufa gidilen bu dönemde, ünlü isimler de tasarruf tedbirlerinden etkilendi. Bakan Şimşek'in açıkladığı tedbirler kapsamında, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte vatandaşların dört gözle beklediği birçok festival iptal edildi.

Bu tedbirlerden en çok etkilenen etkinliklerden biri de Türkiye’nin önde gelen festivalleri arasında yer alan Ereğli Sevgi, Barış, Dostluk Festivali oldu. Festival, tasarruf tedbirleri nedeniyle iptal edilince, Zonguldaklı vatandaşlar yaz eğlencelerini sahillere taşıdı.

Aktivite ve turizm bakımından pek çok ile göre geride kalan Zonguldak’ta, halkın tek eğlencesi sahiller oldu. Havaların ısınmasıyla birlikte sahillere akın eden vatandaşlar, sokak müzisyenlerinin performanslarıyla keyifli vakit geçirmeye başladı. Zonguldak sahilinde gitar ve kemençe çalan müzisyenler, tıklım tıklım olan sahilde vatandaşlara müzik ziyafeti sunuyor.

Sokak müzisyenlerini dinleyen vatandaşlar, "Ne yapalım, Zonguldak merkezde zaten çok festival yapılmıyor. Ereğli'deki festival de tasarruf tedbirleri kapsamında iptal edildi. Gidip eğlenebileceğimiz sadece o ve Devrek festivali vardı. Onu da elimizden aldılar. Biz de burada sokak müzisyenleri ile eğleniyoruz," şeklinde konuştular.

Jandarmadan ‘kadınaelkalkamaz’ bilgilendirme faaliyeti yaptı Jandarmadan ‘kadınaelkalkamaz’ bilgilendirme faaliyeti yaptı

Whats App Image 2024 06 07 At 14.02.28

Whats App Image 2024 06 07 At 14.02.08

Whats App Image 2024 06 07 At 14.02.18

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA