Yollar taştı vatandaşlar mahsur kaldı Yollar taştı vatandaşlar mahsur kaldı

Zonguldak’ta Eğitime Fırtına Engeli: Tüm Okullar Tatil Edildi Zonguldak’ta Eğitime Fırtına Engeli: Tüm Okullar Tatil Edildi

Yağış hayatı felç etti Yağış hayatı felç etti

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, yaptığı açıklamada, kente beklenilenin üzerinde yağış düştüğünü ifade ederek, asıl riskin saat 15:00 sonrası ulaşabileceğiini belirtti.
Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü’nde kentte etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle açıklama yaptı. 

“Yağışlarla ilgili olarak şu anda son 24 saatte 100 kilogram yağış bekleniyordu. Ancak şu anda bu miktar 150 milimetreyi aştı. Yağış başladığından beri Kozlu'da metrekareye 150 milimetre, Zonguldak merkezde 140 milimetre, Karadeniz Ereğli'de ise 70 milimetre yağış düştü.” diyen Vali Hacıbektaşoğlu, “Buradan da anlıyoruz ki Kozlu ve merkez bölgeleri fırtınanın etkisini daha yoğun yaşıyor. Diğer bölgelerde yağış miktarı nispeten daha düşük. Bütün ekiplerimiz, daha önce hazırladığımız acil durum planlarımız doğrultusunda 24 saat sahada görev yapıyor. AFAD, özel idare, belediyeler, itfaiyeler, Türk Kızılayı ve diğer stratejik kurumların ekipleri, gelişebilecek olumsuzluklara karşı hazır durumda. Karayolları ve Devlet Su İşleri de ekipleriyle sahada çalışmalara devam ediyor.” diye konuştu. 

Zonguldak’ta özellikle saat 15:00 sonrasında daha kuvvetli bit yağışın beklendiğini ifade eden Vali Hacıbektaşoğlu, vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı. 

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma