Zonguldak

CHP İl Başkanı Devrim Dural; Personel ihtiyacını diyanet karşılasın

CHP İl Başkanı Devrim Dural, AK Parti Merkez İlçe Kongresinde İl Başkanı Mustafa Çağlayan'ın Uzun Mehmet Camiine personel talebi açıklamalarına cevap verdi.

Abone Ol

CHP İl Başkanı Devrim Dural, AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan'ın Uzun Mehmet Camiine personel talebi açıklamalarına cevap verdi. 
Dural, Çağlayan'ın Sesimizin Tonunu yükseltmeyin açıklamalarına " Diyanet İşleri Başkanlığı Türkiye'nin en çok bütçesini alan kurum oradkai personel ihtacini diyanet karşılasın" dedi
Çağlayan'ın açıklamalarına cevap veren Dural, "Uzun Mehmet Camisi'nin biliyorsunuz ilk önce yapılış sürecine dönmemiz gerekiyor. Bu camiyi biliyorsunuz Zonguldak'ta bir müteahhit firma tarafından devletin  buradaki kamu ihalelerini alan ve bunları  burada hizmet veren bir firma tarafından cami  devletimize hibe olarak yapılmıştı. Biz de diyoruz ki madem bu firma bu camiyi hibe olarak yaptı tekrardan bu firmadan hibe olarak burada çalıştırılmak üzere arkadaşlar çalışan işçiler temin edilebilir. Bu birincisi. İkincisi Diyanet İşleri Türkiye'nin en büyük bütçesini alan kurumlardan bir tanesi. Dolayısıyla buradaki bu camideki çalışacak insanların  istihdam edilmesi hususu diyanet işlerini görebilir. Ve bunu Diyanet İşleri yapmalıdır. Biz tabii geçmiş dönemde belediyemiz burada elinden geldiği ölçüde yardımcı olmuştur. Yine yardımcı olacaktır. Temizliğidir. Başka husustur. Bütün Zonguldak'taki camilerimize Cumhuriyet Halk Partisi belediyeleri olarak hizmet ederiz. Bunda hiçbir sıkıntı yok ama belediyenin içinde bulunduğu ekonomik koşullar gereği buradaki personellerimizi Zonguldak halkının faydasının ve menfaatine olmak üzere daha verimli noktalara kaydırmış bulunmaktayız. Dediğim gibi buradaki sorumluluk sistemindir. Bu sorumluluğu yerine getirmesi. Türkiye'nin en büyük bütçesine sahip olan kurum olarak yerine getirilmesi gerekir. Bu konuyu da siyaset konusu yapmamak gerekir. Camilerimiz siyaset üstü bir konudur. Siyasete alet etmenin doğru olduğunu düşünmüyorum. Tam manasıyla Zonguldak halkının yararı, menfaati ve daha iyi hizmet alabilmesi noktasında tercih edilen bir karardır. Bunu böyle değerlendirmek gerekir. Ne zaman hangi camimizin müezzini imamı herhangi bir ihtiyaçları söz konusu olursa başka türlü biz bunlara her türlü yardımı yaparız. Yapmaya da devam edeceğiz. Türkiye'de Diyanet İşlerini kuran Bir  genel başkanın partisini temsil ediyoruz. Dolayısıyla bizi bu konularda  siyasete  alet edilmesini de doğru bulmadığımı söylemek isterim" şeklinde konuştu.