Tüm Emeklilerin Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Mahmut Kılıç, basına ve kamuoyuna hitaben yaptığı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu’nu (TÜİK) gerçek enflasyonu gizlemekle suçladı. Kılıç, “TÜİK yine şaşırtmadı. Yaşanan enflasyonu gizleyerek, iktidarın belirlediği oranları onaylayan bir noter gibi hareket ediyor” dedi. TÜİK’in enflasyon hesaplamasında kullandığı sepetin detaylarını açıklamamasını eleştiren Kılıç, bu durumun yargı kararına rağmen devam ettiğini ve halkın zararına olduğunu vurguladı.

Açıklamada ayrıca, düşük gösterilen enflasyon oranlarının milyonlarca emeklinin, çalışanların ve yoksulların daha az maaş almasına neden olduğunu belirten Kılıç, “Enflasyon düşük gösterilerek iktidar kendine pay çıkarıyor ve halk kandırılıyor” diye konuştu. Emeklilerin, çalışanların ve halkın içinde bulunduğu yoksulluğu dile getiren Kılıç, “Süt içemeyen çocukların, aç kalan emeklilerin, üniversiteyi bırakmak zorunda kalan gençlerin ve kirasını ödeyemeyen emekçilerin ahı üzerinizde” diyerek TÜİK yönetimine ve yetkililere seslendi.

Kılıç, açıklamasında, ENAG’ın enflasyon değerlendirmesinin ve pazar fiyatlarının, TÜİK’in açıkladığı rakamları yalanladığını ifade etti. “Yaşadığımız enflasyon, TÜİK’in açıkladığının en az iki katı” diyen Kılıç, “Yetkiyi elinde bulunduranlar, bu suçu işlemekten vazgeçmeli ve gerçekleri açıklamalı” çağrısında bulundu.

Gökçebey'de muhtar görevden alındı Gökçebey'de muhtar görevden alındı

Son olarak birleşik bir mücadele çağrısı yapan Kılıç, emekliler, kamu çalışanları, işçiler ve yoksulların haklarını almak için mücadele etmeleri gerektiğini vurguladı. “Direne direne kazanacağız, birleşe birleşe kazanacağız” diyen Kılıç, mücadelelerinin devam edeceğini ifade ederek açıklamasını sonlandırdı. 

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma