Hafta başına hızlı başladık. Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık, geçtiğimiz hafta bir görüşmede, ‘’Görüşelim, beklerim’’ demişti.
Pazartesi günü öğleden sonra aradığımda hemen bekleriz yanıtı geldi. Tabii ki özel kalem müdürü Faruk Deniz’e teşekkür ediyorum.  Sekretaryaya yakın ilgi ve takipleri adına her türlü takdiri hak ediyorlar. Randevu hemen verildi ve ne zaman isterseniz bekleriz sözü üzerine  hemen hareket ettim. Yanımda ZGC Başkan yardımcısı Ercan Demirvardı. 
Saat 15.00 gibi hareketle yarım saat içinde Ereğli ilçemizdeydik.Ereğli bize bir o kadar yakın.
Yollar kaymak gibi.Kaptan da iyi olursa, sorunsuz yol alınılıyor. Hemen Belediye başkanlığı makamı, önce iki başkan yardımcımızı ziyaret; Günay Başkan ve Çetin Başkan’a da ayaküstü merhaba dedim.
Her iki isimde benim için önemli ve değerli ve saat 15. 50 gibi makamdaydık. Teke tek yapılan görüşme yaklaşık bir saat sürdü.
Başkan her zaman ki gibi sıcak karşıladı. Uzun yıllara varan bir dostluğumuzun da getirisi; yaklaşık 25 yılı geçen bir dostluk.
Başkanla hem özel görüşme hem de özel bir röportaj yaptım.
Görüntülü habere imza attık. Yazılı metin ve fotoğraflı görselimiz ile tüm çalışmayı kendimiz yaptık. 
Kamera çekimi yapıp da üç/dörtkişi ile gidenlere duyurulur. Artık teknoloji iyi kullanırsan, masabaşı iyi bir editörün varsa gerisi hemen geliyor.
Röportajı yaparken haberi anında servis edebiliyoruz.
Bunun da adı yeni gazetecilik ve profesyonellik oluyor.
Devam edelim…
Başkan ile özel röportajımızda tabii ki yerel seçimlerden sonraki durumu sorduk. Gelinen durumda SGK ve vergi dairesine olan borçların yerel yönetime eksisi nedir dedik.
Belediye limanı ne durumda? Müjde alacak mıyız?
Zonguldak Belediyesi’nin verdiği işçiye yüksek zammı nasıl karşılıyorsunuz?
Spor adına, kadın ve erkek futbol takımlarının artık kapatılacağı kesin gibi. Biz röportajı yaparken, kadın futbol takımı için son 30 dakikaya giriyorduk. 
Başkan burada üzgün olduğunu belirtiyor, Vekil Saffet Bozkurt’un katılım parasını yatırdığını da söylüyor, ama sonuç olarak o da çözemediğini itiraf ediyor.
Spor adına Ereğli ilçemizi kara günler bekliyor.
Gerçi spor konusunda bazı nemalanlar da yok değil.
Zaten başkan %45/ 55 durumunu da bizlere izah etti.
Bu oranın bir kısmı belediyenin diğer kısmını da sponsorlar ve spordan geçinenler, sporu meslek edinenler, oluşturuyor. 
Bana göre, spor konusu Ereğli Belediyesi adına ‘’THE END’’ olmuş durumda ve konumda bir mucize olmazsa son durum bu şekilde.
Liman için müjdeli haberi aldık. Liman yakında bitiyor.
Yüz milyon liraya ihale edilmiş.Maliyet 150 milyon lirayı bulmuş.
Ama liman yapımı adına son teknoloji kullanılmış.
Tüm öz kaynak belediye bütçesinden kendi imkanları ile karşılanmış.
Liman Ereğli Belediyesi’nin büyük gelir getiren kalemi.
Aylık en az on milyon lira, en düşük olsa beş milyon lira.
Varın gerisini siz hesap edin.İşte Ereğli Belediyesi limanı var. Bartın belediyesi limanı var.Niye Zonguldak Belediyesi’nin limanı yok?
Ahhh Selim Alanahhdiyesim geliyor.
Zonguldak Belediyesi’ni ayağa kaldıracak, kurtaracak liman ortaklığına imza atmadın. Israrımıza rağmen ‘’hayır’’ dedin.
Gittin uydun çok bilmişlere, yok limanı yıkacağız, otopark yapacağız veya kömürü kaldıracağız.Valiliği yıkacağız, Adliyeyi boşaltacağız.Ne oldu? Sen gittin.Tüm bu olmayacak dedikodularda sona erdi.
Değdi mi? Değmedi.Kim kaybetti?
Tabii ki Zonguldak, Zonguldak Belediyesi. Yüzyıl adına gelen şanslar kaybedildi.
Halil Başkan, Zonguldak Belediye başkanı olsaydı, Limanın önemli bir kısmı işletir durumda olurdu veya ortaklık payı alırdı. 
Ayrıca TTK’nın tüm yerel yönetim ihtiyaçlarını da kat be kat içme suyu dahil karşılardı, hizmet verirdi, hizmetin karşılığını da büyük maddi gelir olarak elde ederdi. Bu da Zonguldak’a hizmet olarak dönerdi, 
refah payını da yükseltirdi.
Liman yapımında müjdeli haberi Başkan Posbıyık’tan aldıktan sonra  diğer konu başlıklarına girdik. 
İşçi ücretlerinin Zonguldak’ta anormal yükselmesi, Ereğli Belediyesi  işçileri 980 TL alırken, Zonguldak Belediyesi işçileri 1608 lira alıyor. Bu mukayese konusunda önemli açıklamaları haber içeriğimizde görüntülü var.
Ben sadece analizli değerlendirme yapacağım. Bu hafta Ereğli belediye başkanı Posbıyık, haftası..  Şimdilik nokta.
Dip not: Günün sözü (açılımı yakında); Adam “Kumpasçı mı, tezgâhçı mı, hırsız mı, şantajcı mı,  tarihi eser kaçakçısı mı” bakmıyor! (Ş.E. Alıntı)…