Eskiden köprü denince bizim Zonguldaklıların aklına çürükleri söküldükten sonra ağızlarına yaptırdıkları yeni dişler geliyordu. “Kime yaptırdın, kaça yaptırdın” gibi sorular da emeklilerin konuştukları başlıca konular arasındaydı…

Şimdi köprü denince Zonguldak’ta artık akla yıkılan daha doğrusu haybeye ve anlaşılmaz nedenlerle yıktırılan o canım Fevkani Köprü geliyor.

Kim yıktı?

Neden yıktı, yıktırıldı?

O milyarlık hurda çelikler n’oldu?

Şimdi de bunları konuşuyor bu kentin emeklileri ve aklı başında tüm insanları…

Akepe’ye seçim kaybettiren o köprü ses ini yükseltemediği vandalizme karşı şimdi “alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste” özdeyişinin de bir kanıtı olmuş durumda. Ama yapacak bir şey yok,  köprü gitti bir kere!..

Akepeliler de uyandı ama geç kaldılar, iş işten geçti, kuş kafesten uçtuuuuuu…

Düşündüler taşındılar “şu bizim hemşolara ne yapıp edelim bir başka köprü bulalım” sarmalına girdiler ve parlak bir fikir olarak dere üstüne yapılacak olan yaya geçidini köprü diye kakalama akıllarına geldi… Biz demiyoruz walla; yerel basına verdikleri açıklamalarda böyle yazıyor: KÖPRÜ!..

Aklı başında insanlar “birader böyle köprü mü olur, bu yaya geçidi” diyorlar ama anlatamıyorlar, uzmanlarına soracağız bu konuyu; köprü mü, yaya geçidi mi?

Asıl tantana ise bu geçide bir de açılış töreni yaptırırlarsa o zaman çıkacak. Bakalım kimler katılacak? Kimler “Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ve direktifleriyle…” diye nutuk atıp koskoca reyizi küçük düşürecek?

Tutulmaz döneminde bir çeşmeye açıldıktan 6 ay sonra tören yapmışlardı da, aynen böyle olmuştu…

İnanmıyor musunuz?

İsteyenlere foto gönderilir…