Zonguldak

Meclis’te “çöp” gerginliği, prestij kaygısı!

Zonguldak İl Genel Meclisi’nde AK Partili ve CHP’li isimlerin arasında çıkan çöp tartışması Necdet Karaveli’nin “İl Özel İdaresi’nin prestijini ve itibarını düşürmeyin” demesiyle son buldu.

Abone Ol

Zonguldak İl Genel Meclisinde gergin anlar yaşandı. İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, CHP Ereğli İl Genel Meclis Üyesi Kenan Gündoğdu’ya, "İl Özel İdaresi’nin prestijini ve itibarını düşürmeyin" diyerek tepki gösterdi.

Gerginlik, AK Parti Ereğli İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet Eğrilmez, Hüseyin Engin ve Ali Kemal Karaca ile CHP Ereğli İl Genel Meclis Üyesi Kenan Gündoğdu arasında yaşanan tartışma ile başladı. Kenan Gündoğdu, partisinin Ereğli ilçe Başkanı Ali Kocamanoğlu’nun “köylerde çöpler toplanmıyor” açıklamasına, AK Parti ilçe başkanı Muhammet Andıç’ın “Çöpler toplanıyor, ilçe başkanı yalan beyanda bulunuyor.” şeklindeki yanıtını hatırlatarak, "Biz yalan beyanda bulunmuyoruz" diyerek tepki gösterdi.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, her iki ilçe başkanının açıklamasını okumadığını belirterek, "Köylerde çöpler toplanıyor ve siz de İl Özel İdaresi’nin prestijini ve itibarını düşürmeyin" dedi. Bu esnada AK Parti Ereğli İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet Eğrilmez, Hüseyin Engin ve Ali Kemal Karaca da söz alarak Kenan Gündoğdu’ya tepki gösterdi. Çöplerin toplandığını ifade eden AK Parti üyeleri, CHP İlçe Başkanı’nın çöp tenekesi yanında basın açıklaması yapmasını ve Gündoğdu’nun bu konuyu meclise taşımasını kınadı.

Tartışmalar uzun süre devam etti ve karşılıklı iyi tatiller dilekleriyle son buldu.