Millî Eğitim Bakanlığının "Eğitimde Matematik Seferberliği" kapsamında, Alaplı Şehit Recep Turan Ortaokulu tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Süper Beyinler Matematik Bilgi Yarışması, büyük bir coşku ve heyecanla tamamlandı. Yarışmaya 11 ortaokuldan toplam 66 öğrenci katıldı.

4 Haziran 2024 Salı günü, Şehit Recep Turan Ortaokulu'nda yapılan yazılı sınavda ilk 5'e kalan okulların 6. ve 7. sınıf takımları, bugün gerçekleşen bilgi yarışmasında kıyasıya mücadele etti.

Şehit Recep Turan Ortaokulu Müdürü Atalay Karakırk, yarışmanın amacının ilçedeki eğitim kurumları arasında işbirliğini artırmak, matematiği öğrencilere sevdirmek ve onlara farklı bakış açıları kazandırmak olduğunu belirtti. Karakırk, yarışmanın düzenlenmesine onay veren Kaymakam Selçuk Köksal'a, desteklerinden dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik'e, mekanı tahsis eden Gençlik ve Spor Müdürü Zafer Can ve ekibine, tüm okul müdürlerine, öğretmenlere ve özellikle Şehit Recep Turan Ortaokulu ailesine teşekkür etti.

Bugün ilçemiz Kapalı Spor Salonu'nda yapılan bilgi yarışması etabında büyük bir çekişme yaşandı. Hem 6. hem de 7. sınıf takımları arasında derecelerin belirlenmesi için "altın soru" aşamasına geçildi. Altın sorulara verilen cevaplar neticesinde sıralamalar şu şekilde oluştu:

6. Sınıflar

1. Merkez Ortaokulu

2. Kasımlı Ortaokulu

3. Şehit Recep Turan Ortaokulu

 7. Sınıflar

1. Atatürk Ortaokulu

2. Şehit Recep Turan Ortaokulu

3. Özel Bahçeşehir Koleji Ortaokulu

4 Haziran Salı günü yapılan bireysel etap sonucunda dereceye giren öğrenciler ise şu şekilde sıralandı:

6. Sınıflar

1. Ceylin Günaçtı (Merkez Ortaokulu)

2. Ela Beren Ay (Şehit Recep Turan Ortaokulu)

3. Rana Alya Tütüncü (Özel Bahçeşehir Koleji) ve Fatma Nur Yalçın (Şehit Recep Turan Ortaokulu)

Trafik kazasında hayatını kaybetmişti: Emirhan'ın adı yaşatılacak! Trafik kazasında hayatını kaybetmişti: Emirhan'ın adı yaşatılacak!

 7. Sınıflar

1. Süleyman Kaan Kaya (Atatürk Ortaokulu) ve Hakan Berat Çift (Merkez Ortaokulu)

2. Eymen Yazıcı (Özel Bahçeşehir Koleji)

3. Ayça Beril Ay (Şehit Recep Turan Ortaokulu)

Yarışmanın sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, yarışmada emeği geçen herkese teşekkür etti ve yarışan öğrencileri gösterdikleri çaba için kutladı. Eğitimde matematiğin önemine vurgu yapan Çevik, bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirtti.

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA