Zonguldak merkezli olarak 4 ilde yürütülen operasyonda, kripto para cüzdanıyla saadet zinciri kurduğu iddia edilen 15 şüpheliden 8'i adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin, yeni üyelerden yüzde 5 ile 15 arasında komisyon ve aylık yüzde 21 kâr vaadiyle yaklaşık 200 kişiyi dolandırarak 200 milyon lira civarında vurgun yaptığı öne sürülüyor.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, üç ay süren teknik ve fiziki takip sonucunda, şüphelilerin kripto para soğuk cüzdanı üzerinden saadet zinciri kurduklarını belirledi. Sistemin, yeni üye kaydı karşılığında yüzde 5'ten 15'e kadar komisyon ve ana para üzerinden aylık yüzde 21 kâr vaadiyle işlediği tespit edildi. Ancak sistem tıkandı ve üyelere ödeme yapılamadı. Polis ekipleri, bu saadet zincirinde yaklaşık 200 kişinin yer aldığını ve 200 milyon lira dolandırıldığını açıkladı.

Sisteme dahil olan üyeler 'green' ve 'gold' statülerine sahipti ve sistemin işleyişi tamamen yeni üye kaydına dayanıyordu. Ticaret Bakanlığı, yapılan işlemleri 'saadet zinciri' olarak nitelendirdi. 10 Haziran'da Zonguldak merkezli olarak Karabük, Sakarya ve Kocaeli'de yapılan operasyonlarda 15 şüpheli gözaltına alındı.

Kazada yaralanan kadın yaşam savaşını kaybetti Kazada yaralanan kadın yaşam savaşını kaybetti

Gözaltına alınan şüphelilerden 7'si emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Ancak, C. Laçin, E.Ç., E.K., Y.E., H.K., M.Ö., Y.S., ve M.Ö. isimli 8 kişi, sabah saatlerinde 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'kara para aklama' suçlarından adliyeye sevk edildi. Bu kişilerin savcılıktaki ifadeleri devam ediyor.

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma