2. Lig Beyaz grupta küme düşmeme mücadelesi veren Zonguldak Kömürspor, 3-0’lık Bucaspor yenilgisiyle bitime 4 maç kala işini zora soktu. Zonguldak Kömürspor’un puan sessizliği yaşadığı haftayı 3-0’lık Kırşehir galibiyetiyle değerlendiren Serik Belediyespor, kırmızı-lacivert temsilcimiz ile aradaki puan farkını 8’e çıkardı.

3 maçlık yenilmezlik serisine İzmir Buca’da nokta koyan Zonguldak Kömürspor, ligde kalma adına kalan 4 haftayı değerlendirmeye çalışacak. Zonguldak ekibine ligde tutunabilmesi için tek başına kazanmak yetmiyor. Bu periyotta, şuan en büyük rakip olarak görülen Hes İlaç Afyonspor’un en az iki maç kaybetmesi gerekiyor.

Bu haftaki neticelerden sonra haftalardır üzerine hesaplar yapılan Serik Belediyespor, tehlikeli potadan çıktı. Antalya ekibi, ilk yarıda 0-0 berabere kalıp 36’ncı haftada saha ve seyircisi önünde konuk edeceği Zonguldak Kömürspor’la aradaki puan farkını 8’e çıkardı. Zonguldak Kömürspor’un kalan bölümde matematiksel olarak bu farkı kapatma olasılığı olsa da, Serik Belediyespor’un fikstürü bu işin çok mümkün olmayacağını gösteriyor. Dolayısıyla Zonguldak Kömürspor için artık tek hedef noktası 35 puanla 15’inci sırada yer alan Hes İlaç Afyonspor.

Ali Efsat farkı... Yarı final rövanşında da boş geçmedi, Yenimahalle’yi finale taşıdı: 1-1 Ali Efsat farkı... Yarı final rövanşında da boş geçmedi, Yenimahalle’yi finale taşıdı: 1-1

AFYON 5 HAFTADIR KAZANAMIYOR

Devre arasına 27 puanla 7’nci sırada giren Hes İlaç Afyonspor, ikinci yarıdaki düşüşüyle düşme potasının kapısına kadar dayandı. İkinci yarıda şuana dek oynadığı 14 maçta sadece 1 kez galip gelen Afyon ekibi, diğer 13 maçın 5’ini berabere, 8’ini yenilgiyle tamamladı.

İkinci yarıdaki tek 3 puanını 6 Mart’ta, sahasında 1-0’lık skorla Yeni Mersin İdmanyurdu’dan alan Afyonspor, bu maçın ardından oynadığı Karacabey Belediyespor, Ankaraspor, Nazilli Belediyespor, Altınordu ve Beyoğlu Yeniçarşıspor maçlarından 2 beraberlik, 3 yenilgiyle ayrıldı. Afyon ekibi, son olarak dün İstanbul deplasmanında Beyoğlu Yeni Çarşıspor’a 4-0 farklı mağlup oldu.

Ligde üst üstte 5 maçtır galip gelemeyen Afyonspor, kalan 4 haftalık periyotta Ankara Demirspor (E), Bursaspor (D), Bucaspor 1928 (E) ve Adıyaman FK (D) karşılaşacak. Bu takımlardan Adıyaman ile Bursaspor’un ligden düşmesi kesinleşti.

Afyonspor’un 4 maçlık iç ve dış saha sürecinde Zonguldak Kömürspor ise, Adıyaman FK (E), Serik Belediyespor (D), Kırşehir (E) ve Kırklarelispor’la  (D) karşı karşıya gelecek.

İKİLİ AVERAJDA ZONGULDAK ÜSTÜN

34’üncü hafta itibariyle oluşan puantaj tablosunda 6 puan geriden takip ettiği Afyonspor’u yakalama şansı bulunan Zonguldak Kömürspor,  ikili averaj avantajına sahip. Kırmızı-Lacivertli temsilcimiz, ilk yarıda 1-1 berabere kalıp ikinci yarıda 1-0 yendiği rakibiyle puan puana gelirse, ikili averajda iyi olduğu için sıralamada üstte çıkacak. Bu durumun gerçekleşmesi için Zonguldak Kömürspor’un iki maç kazanıp Afyonspor’un iki maç kaybetmesi gerekiyor.

Puantajda oluşan tabloya göre artık kader haftalarına giren Zonguldak Kömürspor, 14 Nisan Pazar günü saha ve seyircisi önünde ligden düşen Adıyaman'ı konuk edecek. Hes İlaç Afyonspor da aynı gün, Başkent deplasmanında Ankara Demirspor'la karşılaşacak.

SPOR SERVİSİ

N O S3

N O S1N O S2

Editör: Hüseyin EKİNCİ