Zonguldak

Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi zamlandı

2024- 2025 Türkiye Barolar Birliği avukatlık asgari ücret tarifesi yürürlüğe girdi

Abone Ol

Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Türkiye Barolar Birliği 2024-2025 yılı Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi'nde, maktu ücretlere ilişkin önceki Tarife'nin yayımı sonrası oluşan mali tablo dikkate alınarak bazı hizmetlere yüzde 102’ye varan zam geldi, ortalama olarak ise yüzde 55,06 oranında artış sağlandı.

Buna göre;

-Avukatlık Kanunu 35. madde uyarınca anonim şirketlerde bulundurulması zorunlu olan sözleşmeli avukatların alacağı ücret 32.000 TL'ye çıkarıldı.

-Özel kişi ve tüzel kişilerin sözleşmeli avukatlarına ödeyecekleri aylık avukatlık ücreti ayrı bir bent olarak düzenlenerek 25.000 TL olarak belirlendi.

-Sulh Hukuk Mahkemesinde ücret 18.000 TL olarak belirlendi; Sulh Ceza Hakimliğinde görülen davalar için yeni maktu ücret 13.500 TL olarak tespit edildi.

-Asliye Mahkemelerinde takip edilen davalarda belirlenen maktu ücret 30.000 TL'dir.

- Ağır Ceza ve Çocuk Ağır Ceza Mahkemelerinde takip edilen davalar için maktu ücret 48.000 TL'ye yükseltildi.

-Tarife'ye "Çocuk teslimi ve çocukla kişisel ilişki kurulmasına dair ilam ve tedbir kararlarının yerine getirilmesine muhalefetten kaynaklanan işler" başlıklı yeni bir bent eklenerek maktu ücret 12.000 TL olarak tespit edildi.

-Tarife'nin "Yargı Yerleri ile İcra ve İflas Dairelerinde Yapılan ve Konusu Para Olan veya Para ile Değerlendirilebilen Hukuki Yardımlara Ödenecek Ücret" başlıklı Üçüncü Kısımında yer alan miktarlar, oluşan mali tablo dikkate alınarak önemli ölçüde artırılarak yeniden düzenlendi.