Keramettin Öğretmen Bartınlılar için bir şans… Keramettin Çetin’den bahsediyoruz… Köksal Toptan Anadolu Lisesinin Tarih Öğretmeni… Şair, yazar… Edebiyat ile bütünleşmiş, kendini şiire, sanata adamış, ömrünün öğretmenlik bölümünün büyük bir kısmını da bu uğurda çalışmak ve öğrencilerine katkı sağlayabilmek için harcamış ve harcamaya da devam eden nadir kişilik sahiplerinden biri Keramettin Öğretmen.

Bizim alıştığımız şekliyle “Keramettin Hoca” diyeceğim ama şimdilerde “hoca” denince akla başka başka tiplemeler takılıyor, bu nedenle o “hoca” değil Keramettin Öğretmen!..

Benim gözümde tabii ki…

Her neyse;

Nisan sonlarında Bartın’daydım;

“Bartın 10. Ulusal Şiir Günleri kapsamında bir söyleşi programı var, ünlü yazar Haydar Ergülen de baş konuk, gelip izler misin?” dediler, gittim…

Ve sözünü ettiğim Keramettin Öğretmeni de bu sayede tanımış oldum…

“Şiirden yeni ne var hayatımızda?” ana temalı söyleşi programının diğer konukları arasında da Ertuğrul Özüaydın, Fevzi Yetkin, Pelin Özer ve Sema Güler de vardılar.

Hepsi edebiyatçı, hepsi ayrı güzel…

Hepsinden şiirlerini dinledik,  sohbetlerine tanık olduk, Keramettin Öğretmenimizden de.

“Beğendim” desem çok sade bir tanımlama olacak, “bayıldım” desem bu da yetersiz kalacak, anlayın işte…

Şahane bir programdı…

Ve Haydar Ergülen; Eskişehirli yazarımız, edebiyatçımız, ülkemizin bir kültür zenginliği! Kendisini izleyenlerle bütünleşen söyleşisine tanık olmaktan gerçekten de büyük bir zevk aldım… Akıcı bir üslupla, insanı sıkmayan bir ses tonuyla ve düzgün Türkçesiyle bulunduğu yere hak ederek gelmiş bir edebiyatçı.

Zonguldak’a dönüşümde “eeee ne var ne yok Bartın’da?” diye sormuşlardı da, hakkında kısa bir şeyler yazmıştım…

Eksik yazmıştım…

Şimdi oturup tamamlamaya karar verdim.

Ve Zonguldaklıların olmazsa olmazı Fahri Bozbaş’ı… İzleyenler hayran kalmışlar ünlü tiyatrocu-müzisyen arkadaşımıza.

Evet;

Bir 27 Nisan Cumartesi günü, Bartın’daki Belediye Kültür Merkezinin salonlarını kaplayan sevinç duygularının ve yaşanmış olan edebiyat coşkusunun ortaya konmasında emeği geçen Keramettin Öğretmen, kendisine yardımcı olan tüm öğretmenler, etkinliğin paydaşı olan tüm öğrenciler ve Bartınlı edebiyatseverler;

Kutluyoruz sizleri, yanaklarınızdan öpüyoruz, başarılarınızın devamını diliyoruz, böyle günlerin tekrarlanarak topluma insancıl ve şiir dolu bir bakış açısının kazandırılmasının gereğini vurguluyoruz…

Böyle ileri düşünceli ve her alanda deneyimli,  sevilen sayılan öğretmenleri bünyesinde barındırdığı için Bartın Mili Eğitim Müdürlüğünü de buradan kutluyoruz…

Bartın gerçekten bazı konularda bir çok ili aşmış, bunun farkına orada o gün vardık ve gençliği emanet ettiğimiz öğretmenlerin bu ülkenin kültür alanı da dahil olmak üzere her yönde kalkınmasındaki payının önemini bir kez daha anladık…

Ve Keramettin Öğretmenin öğrencilerine seslendiği şu duygu dolu satırlarını da yazımızın sonuna aldık, şöyle diyor:

“Yine bir etkinlikte daha öğretmenlerini yalnız bırakmayan, evimi ve gönlümü çiçek bahçesine çeviren canım öğrencilerim;

Öğretmeniniz de sizi çok seviyor.

Bazı zamanlar üzüntüden uyuyamazsınız. Bazı zamanlar da sevinçten. İşte benim için de Bartın 10. Ulusal Şiir Günleri etkinliği yaptığımız akşam sevinçten uyuyamadığım bir gece oldu.

Bir öğretmenin öğrencileri tarafından anlaşılması ve sevilmesi çok güzel, hatta güzel ötesi bir duygu.”