BEÜ ilimiz adına yüz akımız.
Gururumuz.
Onurumuz.
Gerçekten BEÜ çok büyük hedeflere doğru yol alıyor.
Hem de her yönlü.
Her yönden.
Yakın zaman da BEÜ eğitime.
Yüz yüze eğitime başlayacak.
Öğrenciler geliyor.
Hem de ülkemizin bir çok yerinden.
Yurt dışı öğrencilerimizde geliyor.
Tam iki bin üzeri öğrenci.
Belki bu sene daha fazla olacak.
Öğrenci sayısında inşallah 40 000.
Kırk bin sayılarını aşarız.
BEÜ Ereğli Kampüsü temeli atılır.
Daha da büyüme odaklı yol alırız.
Bugün TIP Fakültesini yazacağız.
TIP Fakültesi çok önemli.
Bugündende önemli.
Bunları değerlendireceğiz.
Tıp fakültesi eğitimi neden önemlidir?
Zonguldak’ta da bir Tıp Fakültemiz var…
Büyük bir açığımızı gideriyor ve yöre insanına gerçekten büyük hizmetler veriyor
Bazı eksiklikleri olabilir ama bunlar zaman içerisinde de giderilir.
PEKİ KIP EĞİTİMİ NEDİR?
Tıp bölümü 6 yıllık bir bölümdür ve bölümün amacı hastaların sağlık sorunlarını gidermek ve sağlıklarına kavuşturmak için Tıp biliminden yararlanarak hastalıklara kalıcı veya gerekli durumlarda geçici çözümler uygulamaktır. Tıp bilimini meslek hayatı içerisinde en iyi şekilde kullanabilecek, hastalara en uygun tedaviyi uygulama ve olumlu sonuçlar alabilecek kişileri yetiştirerek sektöre kazandırmaktır.Tıp bölümünün bir diğer amacı tıp bilimi üzerine araştırmalar yaparak yenilikler getirecek kişiler ortaya çıkarmaktır.
Tıp bölümün tercih etmeyi düşünen öğrencilerde disiplinli, sorumluluk sahibi, soğukkanlı, insan sağlığına karşı duyarlı ve sağlık sektörüne karşı ilgili olması aranan başlıca özellikler arasındadır.
TIP BÖLÜMÜ EĞİTİM SÜRESİ KAÇ YILDIR?
Tıp bölümünde, 6 yıllık eğitim verilmektedir. 6 yıllık eğitim hayatları içerisinde klinik eğitim, uygulamalı eğitim ve teorik eğitim bulunmaktadır. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için zorunlu derslerini başarı ile tamamlamaları ve üniversitelerinin mezuniyet koşullarını yerine getirmeleri gerekmektedir.
TIP BÖLÜMÜ DERSLERİ NELERDİR?
Tıp bölümü öğrencileri 6 yıllık eğitim hayatları boyunca tıp bilimi üzerine birçok ders ile karşı karşıya geleceklerdir.
Tıp bölümünü tercih listesinde bulunduran aday öğrenciler için;
•Hücre Ders Kurulu,
•Gelişim ve Kan Dokusu Ders Kurulu,
•Dahili Tıp Bilimleri,
•Doku Biyolojisi,
•Cerrahi Tıp Bilimleri,
•Hastalıkların Biyolojik Temeli,
•Dolaşım ve Solunum Sistemi,
•Endokrin Sistem ve Metabolizma,
•Kas-İskelet ve Hematopoetik Sistem,
•İç Hastalıkları,
Başta olmak üzere, birçok dersten 6 yıl boyunca sorumlu olacaklardır. Eğitim hayatlarını başarılı bir şekilde tamamlamaları durumunda diploma ve Tıp Doktoru unvanına sahip olurlar.
TIP BÖLÜMÜ MEZUNU NE İŞ YAPAR?
Tıp Fakültesi mezunu kişiler meslek hayatları boyunca uzman doktor olup olmamalarının bir önemi olmadan temel görevleri hastaların sağlık durumlarına daha iyi bir duruma getirerek hastanın hayatını kolaylaştırmaktır. Hasta birey için en uygun tedaviyi belirlemek ve uygulanmasını sağlamak en temel işleridir.
Tıp Fakültesini başarıyla bitiren bireyler istemleri etmeleri durumunda TUS sınavına girerek uzmanlık yapmayı tercih edebilirler.
TIP BÖLÜMÜ MEZUNU İŞ OLANAKLARI NELERDİR?
Tıp Fakültesi mezunu kişilerin çalışmayı seçtiği başlıca yerler üniversite hastaneleri, özel hastaneler, eğitim ve araştırma hastaneleri, devlet hastaneleridir.
Tıp eğitiminin ulusal ve uluslararası düzeyde kabul gören standartlara uygun doktorlar yetiştirmek adına gerekli teorik ve uygulamalı eğitimlerin verilebilmesi için oldukça önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Haydar Sur, özellikle İngilizce tıp eğitiminin avantajlarına dikkat çekti. İngilizce tıp fakültesinde eğitim alan öğrencilerin terminoloji kavramlarını daha kolay kavrayabildiğini kaydeden Prof. Dr. Haydar Sur, dünya tıp alanında neler olduğunu kolaylıkla takip edebileceklerini ifade etti. Prof. Dr. Haydar Sur, tıp eğitimi alırken yabancı dilin mutlaka geliştirilmesinin, yabancı kaynakların ve tedavi yöntemlerini takip etmenin önemli olduğunu vurguladı.