Siyaset

CHP’de kongre heyecanı: Yeni başkan belli oluyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 17. Olağan Zonguldak İl Gençlik Kolları Kongresi, Alaborina Restaurant’ta gerçekleştirildi. İki adayın yarıştığı kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 17. Olağan Zonguldak İl Gençlik Kolları Kongresi, Alaborina Restaurant’ta gerçekleştirildi. İki adayın yarıştığı kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kongrede, Divan Başkanlığı görevini Parti Meclis Üyesi (PM) Berken Esen üstlenirken, Başkan Yardımcısı Onur Altuntaş ve Yazman Umut Orhan da divanda yer aldı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan PM Üyesi Berken Esen, partililere teşekkür ederek, gençliğin partinin özünü oluşturduğunu vurguladı. Esen, “Cumhuriyet Halk Partililer olarak vefa anlayışını yaşatmak, refahı ve gerçekleri ortaya koymak için mücadele ediyoruz. Gençlik bu partinin yan kolu değil, özüdür. Türkiye zor bir dönemden geçiyor, ancak CHP olarak kişisel beklentileri bir kenara bırakıp ülkemizin geleceği için çalışmak zorundayız. Bugün kaybeden olmayacak, kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olacak” dedi.

DOĞUKAN GÜNEY VEDA ETTİ

Mevcut İl Gençlik Kolları Başkanı Doğukan Güney, veda konuşmasında görev süresince elde ettiği deneyimlerden bahsetti ve partililere teşekkür etti. “Gençlik kolları başkanı olarak her zaman adaletten yana oldum, partime ve ülkeme hizmet etmek benim için büyük bir onurdu” diyen Güney, gelecekte de CHP için mücadeleye devam edeceğini belirtti.

ADAYLARIN MESAJI: “KAZANAN CHP OLACAK”

Başkan adaylarından Anıl Gümüştaş, seçim sürecinin centilmenlik içinde geçtiğini belirterek, “Birbirimizi kırmadan, el birliğiyle bu süreci tamamladık. Kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olacak,” dedi. Diğer başkan adayı Kadir Nuri Güven ise seçim heyecanını dile getirerek, “Bu seçimde kaybeden olmayacak, kazanan CHP olacak” ifadelerini kullandı.

Kongreye Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, CHP PM Üyesi Berker Esen, CHP İl Başkanı Devrim Dural, İl Kadın Kolları Başkanı Nazan Pulat ve çok sayıda partili katıldı. Konuşmaların ardından oylamaya geçildi.