Gazetemizin köşesinden herkese önemli bir hatırlatma: İş sağlığı ve güvenliği, hayati bir konudur ve göz ardı edilemez. Ancak, bazı işletmelerde bu konuda ciddi ihmaller olduğunu üzülerek görüyoruz.

  Bir iş sağlığı ve güvenliği firmasının (OSGB)çalışmalarını yakından görme şansım oldu, sonuç işverenin hoşuna gitmek için üç maymun oyununa girdiği ortaya çıktı. Güvendiğimiz uzmanların, para karşılığında etik değerleri bir kenara bırakması, çalışanların hayatını tehlikeye atmaktadır.

  Bu anlaşma sonucunda, savcı, iddia talep makamı ve hâkim rolü üstlenen uzman, işverenin istekleri doğrultusunda kararlar vermekte ve bu kararları kayda geçirmemektedir. Adaletin bu şekilde çarpıtıldığı bir sistemde, çalışanların hakları ve güvenliği nasıl korunabilir?

  Unutmayalım ki, iş sağlığı ve güvenliği, sadece bir maliyet faktörü değil, insanların hayatı ve sağlığıyla ilgili bir sorumluluktur. Bu tür anlaşmalar, çalışanların yaşamlarını tehlikeye atan, vicdan ve ahlak dışı bir yaklaşımdır.

  İş sağlığı ve güvenliği konusunda duyarlılık göstermek ve gerektiğinde sesimizi yükseltmek zorundayız. İşverenlerin çıkarlarına boyun eğmek yerine, çalışanların sağlığını ve güvenliğini öncelikli tutmalıyız. İş sağlığı ve güvenliği uzmanları, etik değerlere bağlı kalmalı ve bağımsızlıklarını korumalıdır.

  Hepimiz iş sağlığı ve güvenliği konusunda sorumluluk sahibi olmalıyız. İşyerlerindeki ihmal ve haksızlıkları bildirmeli, yasaların uygulanması ve denetlenmesi için gereken adımlar bir an önce atılmalıdır. Çünkü her birimizin sağlığı ve güvenliği, geleceğimizin teminatıdır.

  İş sağlığı ve güvenliği ihmal edilemez, çünkü insan hayatı paha biçilemezdir!