Bir Fevkani Köprüdür gidiyor;

Yıkılsın… Yıkılmasın… Bakım yapılsın… Vs. Vs. Vs.

Garip köprüye soran yok; kendi geleceğine kendi karar verecek hali de yok; Fevkaninin zaten ağzı var, dili yok; o halde halka sorulsun!

Gerekli gereksiz her konu için işlerine geldiğinde “Halka sorulsun” diyen Akepe zihniyeti her nedense Fevkani için “tıssss…”

Kimi de çıkmış “köprü çürüdü, tepemize göçecek, yıkın gitsin” gibilerden zırvalıyorlar, bir de diyorlar ki “çürük diye hakkında üniversitenin verdiği rapor bile var”

Ülen kuş kafalı; o rapor “yıkılmalı” diye değil, “bakım yapılmalı” diye… İnanmıyorsan git bak, orada, belediyede…

Anlaşılamıyor, kimileri nedense hep yıkmak heveslisi; yıkacan da eline ne geçecek?

Haaaa?

İşçi müdürlüğü binasını yıktın, eski Valilik binasını yıktın, İtalyan Kilisesi olan eski Çarşı karakolunu yıktın, Rumlardan Fransızlardan kalan evleri yıktın, Osmanlı zamanında açılan Mithatpaşa İlkokulunu yıktın, (Bu okulun arşivi nerede, Osmanlı alfabesiyle yazılı evraklar, diplomalar, kayıt defterleri, fesli öğrenci resimleri vs. nerede, nasıl saklanıyor, merak ediyorum”, Zonguldak’ta tarih adına ne varsa yerle bir ettin, sıraya mühendisler cemiyeti lokalini aldın, Fener mahallesine göz diktin, Fevkani Köprü için de idam fermanı çıkarttın!..

Peki kime sordun?

Bu kentin tarihini yerle bir etme yetkisini kimden aldın?

Bırak Türkiye’yi dünyada eşi benzeri olmayan bir köprüyü hurdaya dönüştürmeye vicdanın nasıl elverdi?

Halka sorun kardeşim, halka sorun!

Halk ne derse o olur, halk en iyisini bilir…

Zonguldak halkı da dangalak değil!

Anlaşıldı mı arkadaşlar?

KENT KONSEYİ ACİLEN TOPLANSIN

Bildiğiniz gibi bir kent konseyimiz var, az buz değil toplamda da 220 kadar cemiyet dernek vs. üyesi var. Langır lungur toplum kuruluşları değil bunlar, ses getiren etkinliği tartışılmaz kurumlar.

Zonguldak’ın da karşı karşıya kaldığı önemli bir durum var, birileri canım Fevkani köprüyü yıkmak istiyor, kent tarihini kaldırıp çöpe atmak istiyor.

İşte böyle durumlarda biz kent halkının hatta bırakın kent halkını ülke çapında tarihe değer veren insanların böyle bir vandallığa izin vermeyeceğini biliyoruz.

Kent konseyinin de…

Şimdi şu bizim kent konseyi Fevkani Köprü için toplanmayacak da ne zaman toplanacak?

Öyle ya; kent konseyi seçimden seçime toplanırsa, varlığı da tartışmaya açılmaz mı? Millet “ne işe yarar bu konsey” demez mi? Şimdiye kadar varlığı pek hissedilmemiş bu konseyin lağvedilmesi de gündeme gelmez mi?

Evet;

O dernekler ve cemiyetler, 220 kadar kamuoyu oluşturan unsurlar,

Size sesleniyoruz;

Adınıza yakışır bir açıklamanızı bekliyoruz…

BAYRAM ZGC’DE GÜZEL

Bir bayram daha geçti;

Kimileri için güzel geçti, kimileri içinse kol gibi geçti!.. Pahalılık insanları yerlerine çiviledi, bırakın köylerine gitmeyi, dolmuşa binip karşı mahalleye bile gidemedi gariban takımı. Bu işin teferruatına girmeyelim, milletin halini her kes biliyor.

Eveeeeeet;

Zonguldak’ta da bayram sakin geçti, öyle kavga dövüş olmadı, polis işini bilince hır gür çıkmadı… Maganda takımının bir iki ufak olayı ise vakai adiyeden.

Gazeteci takımı da bayramı mecburen kutladı, geleneğe uydular, bunların son bakımlarını da Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) Başkanı Derya Akbıyık yaptı. Bayramın ikinci günü cemiyet salonlarını bir ziyafet sofrasına dönüştürdü.

GMİS’in, Amele Birliğinin, İl Genel Meclisinin, MHP İl Başkanlığının, Deva Partisi İl Başkanlığının ve CHP milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın katkılarıyla basın mensuplarına kebaplı-pideli-tatlılı ve her çeşit meyve suyunun, karpuzundan kavununa kadar mevsim meyvelerinin dahil olduğu bir menü kapsamında bir ziyafet çekildi.

Bürolarından çıkamayan basın mensuplarının çalıştıkları iş yerlerine kadar servisleri yapıldı…

O gün gelemeyenlerin de hakları saklandı, verilen adrese gidip canlarının istediğini yemeleri sağlandı.

İkram böyle olur işte!

Bu işi şimdiye kadar hiçbir gazetecilik cemiyeti ya da derneği vs. gerçekleştiremedi, halen Zonguldak’ta da hiçbir kamu kuruluşu gerçekleştiremiyor, böyle bir organizasyonu hiçbir yetkili böylesine bir başarı ile uygulayamıyor.

Varsa yapmış olan “yaptım” desin ellerinden öpelim…

Benim bildiğim kadarı ile yok, sadece ZGC’nin ki var. Kutluyoruz Zonguldak Gazeteciler Cemiyetini ve başkanı Derya Akbıyık’ı

Şimdi birileri diyecek ki; “yağ çekme…”

Yağ değil arkadaşım bu, bu bir gerçek;

Kaldı ki yağ çekmeye de ihtiyacımız yok, cemiyetten de bir beklentimiz yok…

Biz cemiyetin eksiklerini de söyleriz, Derya Akbıyık’ın da… Sorun Derya’ya; az mı kavga ettik ekranlarda… Ama iş bayram kutlamasına gelince doğruya doğru, bu işte Derya Akbıyık 1 numara!..

Bu konuda yaptıkları gerçekten güzel,

Bu nedenle bayram ZGC’de güzel!.