Artık bıktık, yeter walla… Nedir bu milletin çektiği çile? Dünya ülkeleri savaşlardan çıkıyor, üç beş sene sonra dev gibi bir ekonomiyi yeniden yaratıyorlar, biz 80 yıldır yerimizde sayıyoruz. 80 yıldır rahat yüzü gören yok. 80 yıldır fakir fukara bu millet.

Tasarruf tedbirleri açıklanmış…

Böyle tasarruf mu olur?

Garibandan kes, beylere “devam et sen, boş ver” göndermesi. Millet sesini çıkarmasın diyerek de yeni sansür yasaları. Şimdi de etki ajanlığı… İşlerine gelmeyen bir şey mi yazdın, bir şey mi paylaştın, “gel buraya seni gidi ajan” suçlamaları.

Kadınlar bile doğurmaktan vazgeçmiş durumda, Türk kadınından bahsediyoruz, Arab’ından Afgan’ından, Suriyelisinden değil… Onlar beşer onar maşallah…

Zonguldak’ta ise rekor var, burada kadın tek çocuğa “eyvallah” diyor. Çingeneler de beşer, altışar doğurmasa sokaklarda çocuk sesi duyamayacağız valla.

Şu çingene lafı açılmışken; hala bu arkadaşlarımıza “Roman” demekte ısrar edenler var. Roman değil kardeşim, çingene… Düzce’deki federasyon başkanları bile “Biz roman değiliz, çingeneyiz” derken, adamlara zorla “hayır sen romansın” demek hangi kıt aklın uydurması?

Öyle bir saçmalık, öyle bir basitlik ki bu, ne yani şimdi Zeugma’nın “Çingene Kızı” yerine “Roman Kızı” mı diyelim, haaaa?

Arkeologlar bir taraflarıyla gülerler walla… “Ulan roman diye eski Roma imparatorluğu mensubuna derler” diye dalga geçerler adamla…

Milletçe sürünüyoruz ya, bu kafayla daha çooook yıllar sürünürüz.

Bizi süründüren Suriye de abad oldu!

Suriye'nin iç savaş öncesi tahmini nüfusu, 21.124.000 Suriyeli 1,3 milyon Iraklı mülteci ve 500.000'den fazla vatansız Filistinli dahil olmak üzere 22 ±.5 milyon daimi nüfusu vardı.

Bunlardan 10 milyonunu bize kaptırdı, Suriye rahatlarken biz bunlara bakacağız diye çoluğun çocuğun rızkını yediriyoruz, biz sürünüyoruz. 100 milyar dolardan bahsediliyor bunlara giden para için…

Ondan sonra da tasarruf!

Mehmet Şimşek’in de fazla bir bilgisi olmadığı anlaşıldı, millet “şapkadan tavşan çıkaracak” diye beklerken çıka çıka halka eziyet çıktı… İşe alım yok, müdürün makam otosu dururken garibana araç servisi yok, ona zam, buna zam, yakında yolda yürüme vergisi bile icat eder bunlar.

Daha neler göreceğiz bakalım…

Alıştıra alıştıra geçiriyorlar!