Neredeyse bir aydır sokak hayvanlarıyla yatıyor, sokak hayvanlarıyla kalkıyoruz… Hükümet yine işin kolayına kaçtı ve biraz da elinden kaçırdığı belediyelerden intikam alıp halka da bir ders vermek için tuttu sokak hayvanları yasası diye bir konu icat edip meclise kadar getirdi.

Neymiş?

Belediyeler bu hayvanları toplasın, baksın; sorun çıkaranları da köpek cennetine yollasın, tabii vicdanlı ve asil bir millet olan Türk milleti ayağa kalktı ve meclise kadar da girerek protestolara başladı… Ve sonunda işin “kedili” kısmı elendi, “köpekli” kısmı, millet diğer konuları unutsun diye ortaya karışık bir menü şeklinde halkın tartışmasına sunuldu.

Halk da tartışıyor doğal olarak;

Hatta öyle ki tartışmalara cami imamları bile girdi, bir tanesi cemaate “sakın kedilere köpeklere mama verip doyurmayın, bıktık artık…” biledediiiii…

Cahil işte; vicdansız…

Bu adam eğer bir de camide açılmış çocuklara yönelik kuran kursu vs. başındaysa? Allah korusun; aklımıza kötü kötü şeyler geliyor.

Her neyse;

Aslolan şudur; hiç kimse Allah’ın verdiği canı kendi alamaz!.. Kaldı ki sokak hayvanları bizlere emanet canlı varlıklardır ve onları koruyup kollamamızda dinimiz gereğidir.

Siz böyle saçmalayan ve yakında nesilleri tükenecek olan birkaç hacıyı hocayı değil, vicdanınızın sesini dinleyin!..

Sokak hayvanlarına kol kanat geren gerçek cami imamlarının da bulunduğunu unutmayın…

Zonguldak’ta da bir önceki belediye başkanı Alan’ın seçilmeden önce “üç belediye birleşip (Zonguldak, Kozlu ve Kilimli) hayvanlara çok güzel bir barınak yapacağız” diye oy toplamış olduğunu da akıllarınızdan çıkarmayın…

Sorun gördüğünüz yerde Akepelilere, “N’oldu bu barınaklar?” diye,

Sorun bakalım ne diyecekler?

Cevap verecekleri bir şeyler olmalı;

Ama veremezler, kıvırırlar;

Yıkmaktan, yeniden yapmaktan, böyle böylerant piyasasını harekete geçirmekten yana olanların hayvanlar için parmaklarını bile kıpırdatmayacakları gün gibi aşikâr; hayvanlar onlara ne kazandıracak?

Barınak Fevkani değil ki…

Ama bir şeyler yapmalı onlar için,

Bir yol olmalı mutlaka,

Yaşamdan yana!..