Zonguldak’ın gözden çıkarılmış olduğuna kanıt olarak çok şeyler yaşanıyor, görülüyor, duyuluyor…

Örneğin;

Kömür üretimi; fazla sürmez birkaç seneye kadar maden işçilerine şöyle diyecekler: “evinizde oturun, emekliliğinizi bekleyin, biz size her ay maaşınızı tıkır tıkır ödeyeceğiz, isterseniz evdeyken başka bir iş de yapabilirsiniz…”

İngiltere’de böyle oldu, bizde de böyle olacak!..

Kim hangi maden işçisi “Hayır” diyecek?

Hem de ekonominin başında Mr. Şimşek varken…

Gelelim ulaşıma;

Havaalanımız var diye seviniyoruz da, hangimiz Çaycuma’dan Antalya, Erzurum, İzmir filan gidiyoruz? Kaç kişi eskiden olduğu gibi trenle Ankaralara yolculuk yapabiliyor? İstanbul’dan kalkıp Hopa’ya gidip gelen, gidip gelirken Zonguldak limanına da yolcu getirip götüren o Karadeniz postası n’oldi?

Ticaret bakanlığı talimatlarıyla il müdürleri takır takır süper market vs. filan denetleyip, “fahiş fiyat, gereksiz zam” gibi nedenlerden milyonlarca liralık cezaları ülke genelinde bunlara geçiriyorlar, peki Zonguldak? Burada vatandaşa geçiyor!..

Spor işleriyle ilgilenen bakanlık n’apıyor? Hanginizin çocuğu halka açık yerlere, parklara vs. alanlara yerleştirtilmiş, masa tenisi, basketbol potası gibi spor olanaklarından yararlanabiliyor? Yüzme sporu ne alemde? Dağcılık. Yürüyüş, tracking neden bireysel? Varsa yoksa futbol, onda da küme düşme…

Uzatmayalım, gelelim şu Kültür ve Turizm İşlerine…

Turizmi geç; 50 sene önce de yoktu, hala yok; “neden yok?” tartışmasına fazla girmeyelim ama tek plajında “erkekler günü-kadınlar günü” uygulanan bir kentte, gökten zembille inseniz mekânınıza alkol ruhsatı alamayacağınız bir kentte yerli yabancı turist denize bakıp bir bira, iki kadeh rakı yuvarlayamayacaksa neden gelsin buralara? Şimdi diyecekler ki “her gelen içki mi içecek?” Yazın o zaman girişe kardeşim; “içen gelmesin”.

Deniz turizmi açısından bu böyle… Peki kültür turizmi?

Yazımızın başında dedik ya; Zonguldak’ı gözden çıkardılar… İşte Zeugma’ya rakip Kadıoğlu Mozaiklerini de rafa kaldırdılar! Deniz Yavuzyılmaz açıkladı; “Bakanlık ödeneği kaldırmış…” Nedenmiş efendim? Deprem olmuşmuş…  Deprem geçtiğimiz yıl oldu, 16 yıldır ne oldu? Şimdi burada güleceğim, “ulan şu iş ne, bu iş ne?” diyeceğim, “palavradan tasarruf tedbirleri neymiş?” diye soracağım ama siz anlarsınız, bunların amacı başka… Bunların niyeti Zonguldak’ın üstüne bir çizgi çekmek.

Bu nedenle Zonguldak’taki müdürlüklerine bile 5 kuruş ödenek vermiyorlar, çünkü verirlerse tanıtır manıtır,  başlarına dert olur, yalan mı?

Ve en önemli nokta;

Şu iktidarın Akepeli vekilleri ne iş yapıyor, herkes merak ediyor?

Kültür ve Turizm Bakanlığıymış… Turistik açıdan menülerde adı geçmiyor burada, kültür açısından da pazardaki kültür mantarı!..

MAGAZİN

Hülya Avşar, Yıldız Tilbe’ye “çirkin şey” demiş…Yıldız Tilbe’nin yanıtı: “sen de kapı zili gibisin; gelen basıyor, giden basıyor…”

X     XX

Seda Sayan kendisinden 5 yaş küçük kayınvalidesi Hicran Ökten’in elini öpmek için Mersin’e gitmiş…

X     XX

Erkek güzeli Fatih Ürek’in gelinli görümceli yemek programını izleyenler “iggğğğğğğğğ” diyorlarmış. Yemeklere mi, katılımcılara mı, Fatih’e mi, anlaşılamadı…