Devlet devlet olalı bu katar kötü yönetilmemişti, halk da halk olalı bu kadar zalimce ezilmemişti, bu kadar sürünmemişti, bu kadar açlık ve yoksulluk, sefalet çekmemişti...

N’oluyoruz, nereye gidiyoruz?

Piyasalar tepetaklak, fiyatlar almış başını gitmiş; hükümet giderlerini karşılamaktan aciz, sözde tasarruf tedbirleri açıklamışlar, vurmuşlar garibanın sırtına… Ağalar yine ağa gibi yaşamaya devam, gariban ise etten sonra ot da yiyemez duruma geldi.

10 milyondan fazla sığınmacıya bakan akepe kendi emeklisini açlığa mahkum etmekten utanmıyor. Vatandaş bilinçlenmiş, “bunlar sığınmacı değil yayılmacı” diyor, iktidar bu sese de kulak vermiyor, üstüne üstlük sığınmacı istemeyenleri huzuru bozmakla suçluyor.

Arabın hangi cinsinden fayda gördün yüzyıllardır be birader? Arap çöllerinde dedeni Çinliler mi kesti, Filistinlerde, Suriye’de, Mısır’da arkandan Japonlar mı vurdu, gözlerine İspanyollar mı mil çekti?

Adamlar posta koymaya bile başladılar, “Gaziantep’te Kilis’te bu kadar üstümüze gelemezsiniz, sonra nınnınnın….” şeklindeki sığınmacılıktan yayılmacılığa geçenlerin sosyal medyadaki  tehditleri insanları ürkütüyor.

Görünürde üç beş maaş alan parti yandaşları bir yanda 10 bin lira ile sürünmeye mahkum edilen milyonlarca vatandaş bir yanda…

Hiç mi utanmıyorsunuz? Hiç mi vicdanınız sızlamıyor?

Normal bir devlet yönetimine özlem çekerken biz, anormalinden de geçtik,paranormal bir tarz ile karşı karşıya kaldık…

Yani bunların uygulamalarının bilimde yeri ve açıklaması yok! Kendine yontan nalıncı keseri bile ağzı açık bakar bunlara.

İtiraz etsen Fetöcüsün,

Sesini çıkarsan PKKlısın,

Anayasal protesto hakkını kullanmaya kalksan teröristsin…

Bizi bu hale düşürenler de sütten çıkmış ak kaşık!

Adaletin her türlüsü sözde kalmış durumda, “yapma” desen anlamazlar, “etme” desen yılışık yılışık sırıtırlar…

Akepenin neredeyse tüm üst düzey yöneticileri eşini dostunu ballı kaymaklı bir yerlere yerleştirme çabasında, üç numara bıyıklardan gına geldi, Suudi arapların, İran’ın kaldırdığı çağdışı uygulamalar bizde yobaz takımı tarafından sergilenmeye başlandı, karşı çıksan “dinsiz” oluyorsun.

Dış politika bitik, tüm Avrupa bizi kabul etmiyor, en basit vizeyi bile alamıyorsun sonra da kalkıp “Avrupa İslam düşmanı” diye yalandan feryat figan… 12 milyonu aşkın sığınmacıya sırayla vatandaşlık verip elin güzelim ülkelerine salmandan korkuyor rahat ve refah içinde yaşayan Avrupa halkları. Bir zamanlar Avrupa’nın Paris’i sayılan Lübnan başkenti Beyrut’un Filistinli sığınmacılar yüzünden ne hale geldiğini unutmamışlar…

Durumlar böyle, ekonomi bu durumda, halkın hali içler acısı;

Bunlarda da hala “iyi gidiyoruz, enflasyon düşüyor, dünya bizi kıskanıyor” masalları ve maalesef insanımızın açlığa sürüklenmesinde, bebelerin sütsüz kalmasında, çocukların geri kalmış ülke çocukları düzeyine gerilemesinde pay sahibi olan bir TÜİK. Çöpten gıda maddesi toplayanların sorumlusu TÜİK… Sana emir verenden korktuğun kadar Allah’tan biraz korksaydın merhamete gelirdin ama işin gücün kapı kulluğu…

Ve hala yandaş ekranlarda büyüklere masallar!

Ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyorlar,

Paranormal ile korkutup, anormalle uyutmaya çalıştıkları gibi…