Arkadaşlar “mutlaka o bölümü izle” demişlerdi de, kısmet düneymiş; 21 Temmuz’da İstanbul Harbiye Açıkhava’da gerçekleşen Pink Martini konserinden bahsediyoruz, Pink martini 25 dilde şarkılar seslendiren, bu şarkılara “vintagemusic tarzı” benzetmesi yapılan dünyaca ünlü bir orkestra. Bizim bildiğimiz parçalarından biri ise “Aşkın bahardı” isimli Türk sanat müziği parçası. İşte 21 akşamı Harbiye Açıkhava’da sahne aldılar, mehter takımı ile “yandım allah” türü müzik severlerin yer almadığı elit bir izleyici kütlesi önünde İstanbulluları coşturdular… Konserde Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu da vardı. Korumasız(!) gelmişlerdi. Sıra “Aşkın bahardı” parçasına gelince İmamoğlu sahneye davet edildi, o da eşini elinden tutup çıktı, şarkıyı solistlerle birlikte hafiften de ritmik hareketlerle birlikte söylediler… Bir anlamda düet yaptılar. İmamoğlu spor takılmıştı, eşi de öyle… Tek parça askılı yazlık kıyafeti Dilek hanıma çok yakışmıştı… “İşte Türk insanının hasret kaldığı, görmek istediği görüntü” diye düşündüm. Çağdaşlığa hasret kalmışız… Ha, gösteriyi izlerken arka planda “pasionTurco” yazıyordu. Ne demek mi? “Türk tutkusu” ya da “Türk ihtirası” anlamına gelir…

X     X       X

Akepe kurucularından eski bakan Abdüllatif Şener’in oğlu tuttu anneannesini tabancayla vurup öldürdü. Katil TBMM’de de özel kalemmiş. Müdürmüymüş neymiş… Ve aklımıza da şu sorular takıldı:

1-Ruh bozukluğu ya da sinirsel bozukluk gibi bir hastalığı varmış, peki silah kiminmiş? Kendisininse “akıl sağlığı yerinde” raporunu nasıl alıp da silah edindi? Kendisinin değilse bulunduğu yere silahı kim bıraktı?

2 –Böyle ruh sağlığı açısından tehlikeli kişiler mecliste nasıl çalıştırılıyor? Ya mecliste bir cinayet işleseydi, ya bir bakanı ya da Allah korusun reyizi vursaydı? Meclis personelinin hele hele eski bir bakan oğlunun üstü sağlıklı aranıyor mu mecliste?

3 –Bu cinayetle birlikte siyasi isimlerden birinin daha çocuğunun mecliste işbaşı yapmış olduğunu öğrendik, acaba başka kimler var?

Bizim alımıza takılanlar bunlar…

X     X       X

Çaycuma Belediyesi hizmetleriyle ve bu hizmetlerdeki kalitesiyle peş peşe kalite belgeleri almaya devam ediyor. Başkan Bülent Kantarcı da böyle haberleri gururla paylaşıyor. Kendisini kutlamamak elde değil. Son olarak belediye bir kalite belgesi daha almış ve Başkan Kantarcı da bir anı fotoğrafında olaya kayıt düşüp paylaşmış. Fotoğrafı gördük beğendik, evet, bizim şapşik de görüntüye girmiş, sanki başarı onunmuş gibi bir de sırıtmış…

X     X      X

Kiracı olmak bir dert, hele ki böyle bir vurdumduymaz hükümet döneminde. Bildiğiniz gibi bu yıl kiralar yüzde 64 oranında artırılabilecek. Sizin maaşınıza yüzde 24 gibi zam gelse de ev sahibi anlamıyor yüzde 64 istiyor. Bununla da kalmıyor kiracıdan bir de “devlet memurluğunda iyi bir makamı olma, bankada parası olma, çocuksuz olma” gibi şartlar da istiyor.