Sigaraya yeni zam en pahalı sigara 81 lira oldu Sigaraya yeni zam en pahalı sigara 81 lira oldu

Kedi sahiplerinin kedi sahiplenirken genellikle en çok endişe ettiği süreçlerden biri de kedilerin kısırlaştırılma sürecidir. Kedi sahipleri için oldukça zor alınan bir karardır. Üremesinin önüne geçilmesi ile yapılan ameliyat işlemi geri dönüşü olmayan ve kediler başta olmak üzere hayvanlar üzerindeki etkisi fazladır. Genellikle erkek kedilerde ideal kısırlaştırma zamanı 6 ila 12 aylık olarak düşünülmektedir. Kısırlaştırma işlemi yetişkinlik döneminden önce önermekle beraberinde oluşabilecek hastalıkları büyük oranda önlenmiş olacaktır. Dişi kediler için en uygun kısırlaştırılma dönemi ise 7 ila 12 aylık olarak önerilmektedir.

Operasyon sonrasında kedilerde gözle görülür değişiklikler olmaktadır. Metabolizmasının yavaşlaması ile beraberinde iştahları açılır bu sebeple kilo alımı kontrol altına alınmalıdır.

Kedinin hareketleri azalır, su alımı azalır bu sebeple sıklıkla idrar yolunda taş oluşumuna rastlanır. Üriner sistem sağlığını destekleyen, kısırlaştırılmış kedi mamaları tüketmesi, hem erkek hem de dişi kedilerin sağlığının sürdürülmesi ve kısırlaştırılmış olmanın faydalarını en sağlıklı şekilde deneyimleyebilmesi bakımından önemli bir etkendir. Royal Canin kısır kedilere özel formülize etmiş olduğu mamaları mevcuttur. Kedi sahipleri Royal Canin kısır kedi maması 15 kg olarak ya da Royal Canin Sterilised 15 kg olan paketleri Petpal.com.tr ’den satın alabilir.

Royal Canin Sterilised ile Sağlıklı ve Dengeli Beslenme

Kısırlaştırılma işlemi sonrasında kedilerin enerji ihtiyaçları azalır. Sterilised serisi kedilerin ihtiyacı olan yağ oranını, yeterli günlük porsiyonlarla birlikte almasına yardımcı olur. Kedilerin gün içerisinde yalnızca ihtiyacı olduğu kadar mama tüketimi hızlı kilo alımının önüne geçecektir. Yeterli seviyede vitamin ve mineral seviyesini ayarlar. Böylelikle üriner sistemi sağlığını desteklemeye yardımcı olur. Yüksek protein içeriği sayesinde kedilerin halihazırda mevcut kas sağlığını desteklemek, kas kütlesini koruma konusunda destek sağlamaktadır. Royal Canin Sterilised, ürününü diğer bilinen markalardan ayıran bir diğer özellik; içerisinde bulundurduğu L-Karnitin ile zenginleştirilmiş mamalar sunmasıdır. Royal Canin Sterilised 15 kg paket alımında avantajlı fiyat ile alışveriş imkanı sağlamaktadır. Petpal.com.tr internet sitesi üzerinden Royal Canin kısır kedi maması 15 kg olarak arama yapıldığı takdirde zengin ürün çeşitliliği ile kullanıcıya daha ulaşılabilir bir satın alma süreci sunacaktır.

Kaynak: Haber Merkezi