TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVE

Gıda maddesi satan marketlerin satışlarında mevzuatlara aykırılık olup olmadığı ve alım ile satım meblağları arasında aşırı fark olup olmadığı denetlenmeli.

Yazımızın özü ve özeti bu!

İstanbul’da örneğin, Ticaret İl Müdürlüğü bu türden denetimler konusunda çok hassas ve Temmuz ayı içerisinde yaptıkları denetimler ile ilgili olarak şöyle bir açıklama yapmış:

"Temmuz ayı içinde 6 bin 498 firma denetledik. Bu firmalarda toplam 85 bin 464 ürünü inceledi arkadaşlarımız. Yaptığımız bu incelemelerde toplam 9 bin 751 ürünle ilgili mevzuata aykırılık tespit ettik. Bu ürünlerde tespit ettiğimiz aykırılıklara idari işlem tesis ettik. Bunların karşılığı yaklaşık olarak 34 milyon 254 bin 454 liraya tekabül ediyor."

19 günlük süreçte 3 bin 12 yerel ve ulusal markette denetimi de yapmışlar…

70 bin 693 ürünü incelemişler…

Yapılan incelemelerde alım ile satım arasında ifade edilemeyecek ölçüde bir artış gördükleri ürünlerle ilgili bilgi ve belge talep etmişler ve bu belgeleri önce Ticaret İl Müdürlüğünde incelemişler, aşırı artış tespitinde ise İç Ticaret Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan Haksız Fiyat Değerlendirme Kuruluna yönlendirmişler.

Sonuçta da geçirmişler milyonlarca lira cezayı, “siz misiniz bu milleti enayi yerine koyup soyan?” diyerekten…

Walla helal olsun!

Zaten garibanın anası bildiğiniz gibi olmuş, emekli sürünüyor, asgari ücretli inliyor, bir de aşırı kar hırsının gözlerini doyuramadığı marketler darbe vuruyor…

Allah sizi bildiği gibi yapsın!

Ama önce devletin bu işle görevli makamları harekete geçmeli di mi?

Bunlar uyumamalı, öyle “bu bizden, şu Akepeli, öbürü vekile akraba…” filan diye korkmamalı; burası Zonguldak, ufak bir yer, herkes birbiriyle akraba, müdürler görevlerini yapmalı, Akepe için değil halk için varsınız, bu unutulmamalı…