İki yıldır gündemde olan ancak geçmiş belediye yönetimince sümen altı edilen Zonguldak’ın yetiştirdiği ünlü futbolcu Halil Güngördü’nün (Riva Halil) isminin Zonguldak’ta her hangi bir yere verilebilmesi için başlatılmış olan girişimler belediyenin şimdiki yönetimince de beklenen ilgiyi anlaşılmaz nedenlerle görmüyor.

Bu konuda öncülük yaparak Zonguldak halkının beklentisini gündeme getiren Dr. Tunç Çelebi de ilgisizliğe isyan ediyor.

21 Haziran’da il dışından gelecek Zonguldaklılarla birlikte Tenis kortunda gerçekleşecek büyük buluşmaya katılacak olan Halil Güngördü’yü de sporseverler ve halk büyük bir merakla bekliyor.

Çok basit bir vefa borcunu göstermeyi bile askıya aldığı izlenimi uyandıran belediye ve CHP yönetimine büyük tepki gösteren “Zonguldak Hepimizin” platformu kurucusu ve sözcüsü Tunç Çelebi son olarak isyan etti ve sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı:

“Belediyeye, Cimer’e, Valiliğe dilekçeler verilmesine rağmen,  

Sn. Tahsin Erdem ve hatta (her nedense adını geçirmek ihtiyacı hissettiğim) Sayın Devrim DURAL ve Hatta Sn. Osman Zaimoğlu, defalarca kişisel sormama rağmen, geçin benim sormamı; CİMER 'e 18 gündür konu hakkında bilgi vermeyişiniz, yazıyı sümen altı etmeniz maalesef tavır ve düşünce açısından sizler ile Selim Alan ve AKP zihniyetini aynı çizgiye getirmektedir.

Bunun en güzel yanıtını sizlere Zonguldak Halkı verecektir.

Sizleri 21 Haziran Zonguldak buluşmamızda aramızda görmeyi çok isterdim. Ama bu dilekçe ve talebin gereği yerine getirilmezse sakın ha Halil GÜNGÖRDÜ 'nün de bulunacağı ortama popülist ve siyasi kimliğiniz ile oy devşirmeye gelmeyin... Eğer dilekçenin gereği ve talebi yerine getirilirse tabii benim onur konuğum olun.

Komisyonlardan gelen 2 madde kabul edildi Komisyonlardan gelen 2 madde kabul edildi

Bir söz de il başkanına; bir sokak, spor alanı vb. yere kentimin gelmiş geçmiş en büyük futbolcusunun adının verilmesinde ahkam kesiyor, tavır alıyorsanız (halk deyimi ile maydanoz oluyorsanız) haddinizi aşmış olursunuz ve bunu da bilin lütfen!”

Whats App Image 2024 06 09 At 11.31.23

Whats App Image 2024 06 09 At 11.31.25

Muhabir: Sermet AKSU